Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zájezdy

Co všechno s námi zažíjete:

 

Čtvrtek 16. září: Odlet z Prahy do Paříže, možný večerní program a procházka Montmartrem s průvodcem. Po příletu do Paříže odjezd na hotel a ubytování. V závislosti na letových řádech bude následovat možná večerní procházka, při které si vychutnáme uměleckou atmosféru čtvrti Montmartre s malebným náměstím malířů Place de Tertre. Bělostná bazilika Sacre-Coeur poskytuje nádherný výhled na Paříž i příjemné místo k odpočinku. Při procházce romantickými uličkami této čtvrti uvidíme i slavný kabaret Moulin Rouge.

 

Pátek 17. září: Celodenní poznávání Paříže, nevynecháme Latinskou čtvrť s univerzitou Sorbonna, Pantheonem a Lucemburských palácem. Poté přesun do čtvrti Cité, které dominuje katedrála Notre-Dame. Na závěr dne si užijeme večerní plavbu po Seině. Po snídani v hotelu přejedeme metrem do centra Paříže ke kostelu Saint-Sulpice, známému tzv. Pásem růže z knihy Šifra mistra Leonarda. Přes rozkvetlé Lucemburské zahrady se sídlem francouzského senátu se dostaneme do Latinské čtvrti, která nás okouzlí svou atmosférou i historickými budovami. Uvidíme zde slavnou univerzitu Sorbonnu, Clunyjský palác či pozůstatky antických lázní. Významnou dominantou této čtvrti je národní památník Pantheon s hrobkami slavných francouzských osobností (jsou zde pochováni např. Voltaire, Alexandre Dumas nebo Victor Hugo). Polední pauza v jedné z malebných francouzských restaurací na bulváru Saint-Michel nám dodá energii na další část dne. V samém historickém jádru Paříže si prohlédneme fascinující gotický chrám Notre-Dame, proslavený románem Victora Huga „Zvoník u Matky Boží“. Uvidíme středověký palác a vězení La Conciergerie a klenot gotické architektury kapli Sainte-Chapelle, ukrytou v areálu dnešního Justičního paláce. Kolem budovy pařížské radnice dojdeme k Centru G. Pompidou, jehož neobvyklá architektura vyvolává značné rozpaky.  Večer si užijeme romantickou plavbu po Seině. Z paluby lodě se nabízí nevšední pohled na většinu pařížských památek včetně Eiffelovy věže. Návrat na hotel ve večerních hodinách s průvodcem nebo individuálně. 

 

Sobota 18. září: Celodenní výlet k zámku Fontainebleau, k jednomu z nejrozlehlejších zámeckých komplexů Francie. Po snídani přejedeme vlakem k jedné z nejnavštěvovanějších francouzských památek, k zámku Fontainebleau. Zámek leží zhruba šedesát kilometrů jižně za Paříží v hustě zalesněné krajině. A právě zdejší hluboké lesy lákaly už od středověku francouzské krále k honům za divokou zvěří.  Na první pohled působí Fontainebleau dost střídmě, možná až nenápadně. Přes své značné rozměry nezapře typicky francouzskou eleganci, která se projevuje mimo jiné ve vlnitém dvojitém schodišti umístěném při vstupu na nádvoří. Jednoznačně největší pozornosti domácích i zahraničních návštěvníků se těší honosné interiéry, na jejichž výstavbě pracovali hlavně italští mistři. Oproti tomu působí stylově, velmi kontrastně střízlivé a elegantně vyzdobené soukromé pokoje Napoleona I. a jeho první ženy Josefíny, později druhé ženy Marie-Louisy. 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář