Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zájezd do Barcelony

2. 6. 2021

Čtvrtek 5. srpna: V závislosti na čase příletu bude následovat program s průvodcem. Po příletu do Barcelony se dopravíme na hotel, kde se ubytujeme. Procházka k přístavu Port Vell, který je dnes velkým jachtařským a zábavným centrem, či k plážím Barcelonety a Parku Ciutadella. Možnost návštěvy mořského aquaria v přístavu. V Parku Ciutadella, který je jedním z hlavních parků města, se nachází také Vítězný oblouk a malá zoologická zahrada. 

Pátek 6. srpna: Celodenní prohlídka nejkrásnějších koutů města s průvodcem. Naši prohlídku města začneme na známé Plaça de Catalunya. Nachází se zde obchodní centrum "El Corte Inglés" s věhlasnými značkami jako např. Zara či Bershka. Prohlédneme si Fontánu Canaletas, která vypráví legendu o tom, kdo se z ní jednou napije, už navždy bude Barcelonu milovat. Kamkoli jde, vždycky se vrátí. Pokračovat budeme na nejznámější a nejrušnější ulici v Barceloně Las Ramblas se spoustou drobných obchůdků, živých soch a turistů z celého světa. Zastavíme se také na největším městském trhu La Boquería, který je známý nejen svým velkým množstvím nabízených potravinářských produktů, ale také vysokou kvalitou svého zboží. Dále navštívíme historickou gotickou čtvrť Barcelony s její katedrálou a královským náměstím (Plaça Reial). Náměstí Sant Jaume bylo v minulosti římským centrem, nyní funguje jako administrativní centrum města. Navštívíme také Katedrálu Sv. Eulálie, se kterou se pojí zajímavé legendy. Nedaleko čtvrti se nachází Picassovo muzeum s kompletní sbírkou obrazů z rané doby umělcovy. Las Ramblas je ukončena sochou Kolumba. Odpoledne se vyvezeme na kopec Montjuïc, odkud je krásný výhled na město a přístav. Na kopci se nachází olympijský stadion, kde se konala Olympiáda v roce 1992. Na hradě Montjuïc byli v minulosti vězněni, mučeni a vyvražďováni politici a válečníci. Bývalo zde také vojenské muzeum. Hrad je veřejně přístupný. Montjuic nabízí k prohlídce také nádherné parky a botanickou zahradu. Večer si vychutnáme světelnou hudební a vodní show a navštívíme Magickou fontánu "La Font Màgica de Montjuïc en Barcelona" (vstupné zdarma). Jedná se o jedinečnou světelnou a vodní show za doprovodu hudby. Fontána byla postavena při příležitosti světové výstavy EXPO v roce 1929. 

Sobota 7. srpna: Dnes se vydáme po stopách A. Gaudího, světoznámého barcelonského architekta a umělce. Uvidíme dvě Gaudího neuvěřitelné stavby Casa Batlló a Casa Milà. Navštívíme světoznámou katedrálu Sagrada Familia obrovských rozměrů, která je známá také tím, že je nedostavěná se stále probíhajícími úpravami. Jedná se o turisty hojně navštěvovanou památku, která je velmi bohatá na křesťanské symboly a významná je nekonvenčním architektovým zobrazením svaté rodiny. Možnost vstupu do baziliky, farní školy a muzea. Ke katedrále patří také menší park, kde je možnost odpočinku pro ty, kteří nebudou mít zájem o prohlídku interiéru katedrály. V odpoledních hodinách navštívíme Gaudího Parc Güell. Jedná se o rozlehlý park s mnoha architektovými uměleckými díly, ze kterých dýchá velká autorova kreativita a představivost. Snoubí se zde příroda s uměním. Po celodenní prohlídce doporučujeme svlažit unavené tělo ve Středozemním moři a užít si tak známé pobřeží Costa Dorada. Večer - individuální program, doporučujeme návštěvu místních barů a restaurací s "tapas a Sangrií"* a zažít tak rušný noční život Katalánců. 

Neděle 8. srpna: V závislosti na letovém řádu po snídani individuální program k návštěvě muzeí nebo k nákupům, poté přesun na letiště. Odlet zpět do Prahy. Doporučujeme navštívit muzeum pod širým nebem Poble Espanyol, které představuje typický venkov Španělska se spoustou obchůdků, dílen, barů a restaurací. Dále je možnost prohlídky Casa Batlló od Antoni Gaudího, který se inspiroval zejména v přírodě a říká se, že zde nenajdete žádnou stěnu úplně rovnou. Zájemci také mohou navštívit Fundació de Joan Miró - muzeum malíře, sochaře, rytce a keramika Joana Miró, které nabízí rozsáhlou sbírku jeho díla v jedinečném místě s velkými terasami a vnitřními nádvořími. Pro fanoušky fotbalu nabízíme návštěvu fotbalového stadionu Camp NOU. V ceně vstupenky je prohlídka stadionu FC Barcelona a muzea s historií klubu. Projdete se tunelem fotbalistů, šatnami, kabinami komentátorů a stanete na samotném fotbalovém trávníku u střídacích lavic. Možnost procházky do přístavu a k plážím, kde si můžete vychutnat poslední paprsky slunce této španělské metropole u pobřeží Costa Dorada.

Vstupenky:

Tyto vstupenky do vybraných památek a případné fakultativní výlety si můžete před zájezdem u nás přiobjednat. S možností prohlídky je počítáno v programu zájezdu. Klienti, kteří se prohlídky nezúčastní, mohou tento čas využít např. vlastním programem: Parc Güell – hlavní část: dospělý 370 Kč, dítě 250 Kč, senior 250 Kč Sagrada Familia (bazilika): dospělý 800 Kč, student 750 Kč, senior 650 Kč, jiný 750 Kč Podrobnosti ke vstupnému 

snídaně:  podávané formou bufetu, přes den možnost návštěvy množství restaurací a barů, případně fast food občerstvení a supermarketů.